Komplementarni audio sadržaj uključuje mjesečne zvukovne osvrte u hibridnim novinarsko / kritičko/ radiofoničnim prilozima koji će biti emitirani na community radiju KLFM i trajno pohranjeni na web stranici projekta i dostupni za slušanje na zahtjev.

Ovi će osvrti biti fokusirani na literaturu i teme aktualne u mjesečnim čitalačkim grupama, a sudionicima grupa, kao i svima zainteresiranima, poslužit će kao uvod u određenu temu i otkrivanje novih načina čitanja teksta. 

klfmwebchchhhh.png

16. 7. 2021. / 16 - 17 h / klfm.org

U prvoj emisiji pričamo o tretiranju svakodnevice u dnevničkoj prozi. Spominjemo autore koji su se odvažili na hrabru refleksiju ponudivši na stranicama najranjiviji odraz svog bića. Dnevnička proza obuhvaća najbanalnije, ali i najhrabrije, najpotresnije, najbolnije ispovjesti. Ona se piše beskompromisno, a čita s oprezom, imajući na umu kako autor izlažući sebe otkriva i nepoznate dijelove nas, čitatelja.

pisati u egzilu.jpg

13. 8. 2021. / 16 - 17 h / klfm.org

U novoj emisiji pričamo o autori(ca)ma i pisanju u egzilu, propitujemo pojam egzila i proširujemo ga suvremenim iskustvima izmještanja. Koliko izmještenost utječe na pojedinca i njegovo pisanje? Koliko se želja za pripadanjem ogleda u djelima autora koji pišu iz izmještene pozicije? Kako izgleda traganje za identitetom kada je pojedinac smješten u prostor udaljen od svega poznatog, naučenog, domaćeg?

vece od knjizevnosti.png

17. 9. 2021. / 16 - 17 h / klfm.org

Zjenice se prošire, dah nam se promijeni. Spontano spustimo knjigu i podignemo pogled da ostanemo sami s mislima. Dovoljna je jedna rečenica, riječ ili točka stavljena na pravo mjesto da nas izbaci iz stvarnosti u koju smo smješteni. Pomislimo kako književnost postoji samo radi ovog osjećaja, kako umjetnost može ono što ne može ni jedna druga stvar na svijetu; otkriti konture nekog drugog, višeg svijeta.

ideja.png

22. 10. 2021. / 16 - 17 h / klfm.org

Mogli bismo se referirati na Raymonda Carvera i upitati se: o čemu govorimo kada govorimo o ova tri djela – „Ljubavnik“ Marguerite Duras, „Sve o ljubavi“ bell hooks i „Pohvala ljubavi“ Alaina Badioua?

 

Pričamo o djelima koja tematiziraju najpopularniju inspiraciju u književnosti i životu, onu koja se govori tiho i s oprezom da se izbjegne zamka patetike i da se odmogne inflaciji tog pojma.

aaa.png

26. 11. 2021. / 16 - 17 h / klfm.org

Posljednju epizodu u sklopu projekta Komfortacije simbolično zatvaramo krovnom temom sreće, a pričamo o knjigama koje su nas formirale, utjecale na naše mišljenje, oslobodile nas, koje su u nekim razdobljima našeg života bile sjekire za zamrznuto more u nama. Spomenut ćemo nepravedno zanemarene knjige na tragu klasika, one koje grizu i ubadaju, bez kojih ne bismo bili ovo što smo sada.